1405
Nagykanizsa, Boldog Donáti Celesztina Óvoda

 

Megbízó:  Piarista Rend Magyar Tartománya
Tervezés ideje:  2013-2015
Alapterület:  610m²

A tervezési terület a Nagykanizsa, Sugár út 11-13. alatti Piarista Oktatási Intézmény délkeleti szeglete. A tervezés során tisztázni kellett a tornaterem és az új bővítmény kapcsolatát, valamint a két földszintes épületrész viszonyát a meglévő iskolaépülettel. Az új óvodaépület tervezése során kiemelten fontos szempontot jelentett a foglalkoztatók földszinti, kertkapcsolatos kialakítása. Ennek az eredeti elképzelésnek az eredménye, hogy a 4 db csoportszoba egységesen a szabadon maradó udvar felé néz.

Az új épületrész az intézményi terület eldugott, hátsó sarkában található. A tervezési hely a hátsókertek, támfalak melléképületek világa. Éppen ezért az új bővítmény építészeti kialakítását a visszafogott formálás és anyaghasználat jellemzi.
A földszintes óvodaépület külső falai egyszerű vakolt kialakításúak. A homlokzati megjelenés szempontjából a változatosságot a foglalkoztató helyiségek színezett nyílászárói jelentik. Az új épületrész megjelenése szempontjából fontos elem még az épület enyhe hajlású tetőzete, mely az iskolaépület és a közeli gimnázium épület emeleti szintjeiről valódi negyedik homlokzatként jelenik meg.

  • /